Het advies is om de update van de vaccins te richten op een subvariant van de Omikron variant: XBB

Om beter te beschermen tegen nieuwe subvarianten van het coronavirus is het verstandig de huidige coronavaccins aan te passen voor het najaar van 2023. Dit adviseert het Europees medicijnagentschap EMA aan vaccinfabrikanten. 

De huidige vaccins zijn nog steeds effectief in het voorkomen van ziekenhuisopname, ernstige ziekte en overlijden als gevolg van COVID-19. De bescherming tegen het virus neemt na verloop van tijd wel af. De monovalente vaccins richten zich op één variant van het virus.  

Het advies is om de update van de vaccins te richten op een subvariant van de Omikron variant: XBB. Deze subvariant is wereldwijd dominant. 

Aanleiding van het advies zijn recente bijeenkomsten van internationale regelgevende organisaties en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De minister van Volksgezondheid (VWS) is verantwoordelijk voor de COVID-vaccinatiestrategie en heeft hiervoor advies gevraagd aan de Gezondheidsraad.

Bron: CBG-MEB
 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CBG
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CBG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Advies: pas huidige coronavaccins aan tegen nieuwe subvarianten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 11 jun 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!