Dit informatieplatform is gelanceerd voor iedereen die met uitgezaaide borstkanker te maken krijgt 

Borstkankervereniging Nederland lanceerde op zaterdag 4 november een nieuw informatieplatform, www.uitgezaaideborstkanker.nl, speciaal voor mensen met uitgezaaide borstkanker en hun naasten. Tijdens het patiëntencongres Ik leef! met uitgezaaide borstkanker, op 4 november georganiseerd door het UMC in Maastricht en BVN, ging de website live.

BVN ziet dit nieuwe platform als geschenk aan iedereen die met uitgezaaide borstkanker te maken krijgt. De website, die samen met ervaringsdeskundigen en zorgverleners tot stand kwam, geeft niet alleen informatie over de diagnose en behandelingen, maar ook over kwaliteit van leven. Want veel patiënten vragen zich af: Hoe kan ik, ondanks mijn ziekte, mijn leven blijven léven? Zoals bijvoorbeeld Saskia, die aangeeft: “De zoektocht naar informatie rondom uitgezaaide borstkanker is erg versplinterd. Er is enorm veel te vinden, maar het is niet gebundeld. Het zoeken naar informatie vergt veel energie, en juist dat ontbreekt vaak. Het voelt als thuiskomen; een platform dat er speciaal is voor jouw ziekteproces. Met duidelijke informatie en verhalen waarin je je kunt herkennen. Het kan je helpen om zelf meer regie te nemen over je proces van behandelingen en emoties.”

Na de lancering bouwt BVN verder aan het platform, zodat alle mensen die geconfronteerd worden met uitgezaaide borstkanker er terecht kunnen voor betrouwbare informatie, tips, verhalen, herkenning en steun.

Bron: Borstkankervereniging Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Borstkankervereniging Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Borstkankervereniging Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuw informatieplatform voor patiënten met uitgezaaide borstkanker
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 05 nov 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!