De naamswijziging is onderdeel van een bredere herpositionering en strategische koerswijziging

PGOsupport gaat verder onder de naam INVOLV. De naamswijziging is onderdeel van een bredere herpositionering en strategische koerswijziging.

PGOsupport werd opgericht in 2008 om patiëntenorganisaties te versterken met adviestrajecten en cursussen. Maar het belang van goede patiëntenparticipatie groeit. De ondersteunende rol van PGOsupport en de focus op hoofdzakelijk patiëntenorganisaties is niet langer voldoende om goede en duurzame participatie te realiseren.

INVOLV: Participatie is cruciaal voor goede zorg
INVOLV wil dat participatie vanzelfsprekend wordt. Het voelt nog te vaak als formaliteit of verplichting. Terwijl participatie dé sleutel is tot betere zorg, welzijn en onderzoek. Daarmee is het cruciaal voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een aandoening of beperking.

Het centraal stellen van participatie vraagt om beter betrekken en meer betrokkenheid, organisatie en educatie, en motivatie en transformatie van alle relevante partijen in zorg, welzijn en onderzoek. Van participatie denken naar participatie doen.

Bij het sterker tot uiting brengen van deze strategische omslag past een nieuwe naam: INVOLV.

Participatie beter vormgeven in onderzoek
“Om van patiëntenparticipatie een succes te maken, zijn krachtige patiënten- en cliëntenorganisaties essentieel”, zegt Dries Hettinga, directeur van INVOLV. “Maar zij komen nog steeds nergens als de andere kant van de tafel het belang van participatie niet ziet, of het niet effectief vormgeeft. Daarom willen wij participatie in de breedte steviger op de agenda zetten én richten we ons aanbod op meer doelgroepen, zoals onderzoekers. Een spannend, maar waardevol nieuw hoofdstuk voor onze organisatie. De zorg écht verbeteren kan immers alleen door het betrekken van mensen die weten wat daarvoor nodig is.”

De koers- en naamwijziging gaat gepaard met een rebranding van alle communicatie, inclusief een nieuwe website (www.involv.nl), sociale media en marketingmaterialen.

Over INVOLV
INVOLV (voorheen PGOsupport) is een onafhankelijke kennis- en adviesorganisatie die werkt met en voor patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, onderzoekers en andere partijen in zorg en welzijn. De organisatie geeft trainingen en adviseert over effectieve en duurzame patiëntenparticipatie. De focus ligt op het versterken van dialoog en samenwerking tussen patiëntenorganisaties en hun samenwerkingspartners, omdat die samenwerking de basis is voor meer impact op kwaliteit van zorg en leven.

Bron: INVOLV


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: INVOLV
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : INVOLV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: PGOsupport wordt INVOLV: Patiëntenparticipatie moet vanzelfsprekend worden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 jun 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!