De afgelopen zes maanden hebben 31 vmbo-scholen in Nederland meegedaan aan de Smokefree Challenge, een klassikale niet-roken wedstrijd.

De klas die dit heeft volgehouden én de leukste creatieve opdracht heeft gemaakt is klas 1A van het Citaverde College uit Horst. Zij gaan met de hele klas een dag naar Walibi Holland.

Smokefree Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen van klas 1 en 2 de afspraak maken met elkaar om een half jaar niet te gaan roken. De klassen die dit volhouden kunnen meedingen naar de hoofdprijs door een filmpje te maken met de klas over de 10 voordelen van het niet roken. Als voorbeeld dient hierbij een filmpje van Dylan Haegens. In totaal hebben 61 klassen de wedstrijd volgehouden. Veel van deze klassen hebben een filmpje ingestuurd. Het filmpje van het Citaverde College uit Limburg stak er met kop en schouders bovenuit en daardoor heeft klas 1A de hoofdprijs gewonnen.

Waarom Smokefree Challenge?
De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-roken wedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

Smokefree Challenge is, in opdracht van het Ministerie van VWS, het afgelopen schooljaar in vier regio’s in Nederland voor het eerst uitgevoerd. Vanaf schooljaar 2017-2018 kunnen alle eerste en tweede VMBO-klassen van de middelbare scholen in Nederland meedoen aan de actie en meedingen naar de hoofdprijs.

Heeft u als school interesse? Neem dan contact op met de GGD bij u in de regio of meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer info op www.smokefreechallenge.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!