De gegevens die in deze onderzoeken verzameld zijn, blijven nog altijd van toegevoegde waarde.

In Nederland was in de jaren 2007 tot 2011 een Q-koortsepidemie. Tijdens en na deze epidemie is door verschillende organisaties wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Q-koorts in Nederland. Dit heeft veel nieuwe kennis over Q-koorts opgeleverd. Veel van de resultaten zijn nationaal en internationaal gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en in rapporten. De gegevens die in deze onderzoeken verzameld zijn, blijven nog altijd van toegevoegde waarde. Daarom heeft de stichting Q-support een voorlopige inventarisatie gemaakt van alle databestanden van  Q-koortsonderzoeken in Nederland. Het RIVM heeft de taak op zich genomen om dit overzicht up to date te houden.

De onderzoeksdatabestanden zijn in dit overzicht ingedeeld naar thema: acute Q-koorts, chronische Q-koorts, Q-koorts vermoeidheidssyndroom, overige doorgemaakte Q-koorts, veterinair en overig inclusief omgeving. Naast een korte omschrijving van de data in het bestand, zijn de contactgegevens van de onderzoekers en projectleiders vermeld. 

Zeker nu de epidemie alweer langere tijd achter ons ligt, dreigt de kennis over Q-koorts versnipperd te raken. Door dit overzicht van de verschillende onderzoeken blijft deze kennis beschikbaar. Met deze gegevens kan bijvoorbeeld weer nieuw onderzoek worden gedaan. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Alle onderzoeken naar Q-koorts in Nederland op een rij
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 15 mrt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!