De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de actie stopdepillenchaos.nl die enkele weken geleden begon

Patiëntenfederatie Nederland belegt eind volgende maand een Rondetafelbijeenkomst over de tekorten en betaalbaarheid van geneesmiddelen in Nederland. De federatie wil op die manier boven tafel krijgen hoe het kan dat patiënten zo vaak bot vangen als zij hun medicijn willen halen bij de apotheek. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de actie stopdepillenchaos.nl die twee weken geleden begon. Inmiddels hebben bijna zeventienduizend mensen hun steun betuigd.

Voor de Rondetafelbijeenkomst heeft de Patiëntenfederatie alle spelers uit de hele medicijnketen uitgenodigd: van fabrikant, tot groothandel en tot apotheker. Maar ook het ministerie van VWS, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd en de zorgverzekeraars zijn uitgenodigd.

De federatie vraagt de partijen naar hun eigen rol in de keten. Herkennen ze het beeld dat het een pillenchaos is. Welke maatregelen zien zij om daar iets aan te doen. Wat kunnen ze zelf doen, wat moeten anderen doen? Dit Rondetafelgesprek over medicijnen heeft plaats op 24 april in Den Haag. Patiënten en deskundigen zullen vragen stellen.

Uitgenodigd voor dit Rondetafelgesprek zijn de koepels van farmaceutische bedrijven: Vereniging Innovatie Geneesmiddelen, Bond van Groothandelaren in het Pharmaceutische Bedrijf, Biosimilars en generieke geneesmiddelenindustrie Nederland. En ook de Vereniging van Generieke Leveranciers Nederland, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorgverzekeraars Nederland en De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie. Een aantal van hen heeft al toegezegd deel te nemen aan het Rondetafelgesprek.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Patiëntenfederatie roept spelers op de medicijnmarkt op voor gezamenlijk overleg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 06 mrt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!