Verschillende disciplines slaan handen ineen

Het is een pijnlijk feit: 20 % van de Nederlanders heeft chronische pijn. En toch zijn pijn, en de gevolgen van pijn, een van de minst erkende medische aandoeningen van deze tijd. Tijd om dat te veranderen door de krachten te bundelen. Het UMCG Pijncentrum opent daarom op 16 oktober 2019 officieel zijn deuren.

Het UMCG Pijncentrum is een samenwerking  van het Anesthesiologie Pijncentrum, de Pijnrevalidatie, het Wervelkolomcentrum en het Bekkenpijncentrum. Vanaf nu is achter één voordeur de juiste zorg voor patiënten met complexe  pijn. “Wij richten ons met name op de patiënt waarbij niet altijd een duidelijke lichamelijke oorzaak kan worden gevonden voor de pijn en waarbij onvoldoende behandeling mogelijk is bij de fysiotherapeut in de buurt of bij een algemeen ziekenhuis.”, legt prof. dr. André Wolff, medisch hoofd van het nieuwe UMCG Pijncentrum, uit. 

Verschillende disciplines slaan handen ineen
Binnen het UMCG Pijncentrum wordt voor iedere patiënt gekeken wie de meest passende zorgprofessional is en is er de mogelijkheid met verschillende disciplines gezamenlijk tot een pijndiagnose en/of behandeladvies te komen. Ook op gebied van onderzoek en onderwijs worden de handen ineengeslagen. Doel van het onderzoek is om beter te begrijpen wat (chronische) pijn is en welke behandelingen meer effectief kunnen zijn. 

Aftrap netwerk ‘Pijnnet Noord Nederland’
Tegelijkertijd is de opening ook de aftrap van het netwerk ‘Pijnnet Noord Nederland’. Het UMCG Pijncentrum wil sámen met zorgprofessionals uit de regio, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars werken aan betere zorg voor patiënten met chronische pijn. “Uiteindelijk verhogen we hiermee de kwaliteit van leven van mensen met pijn. Hiermee helpen we niet alleen de individuele pijnpatiënt, maar ook nemen de maatschappelijke en economische gevolgen van pijn af.”, aldus Wolff.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Betere zorg voor patiënten met chronische pijn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 15 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!