De campagne Thuis kan het ook is door de Patiëntenfederatie ontwikkeld samen met patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, ziekenhuizen en leveranciers

De Patiëntenfederatie vraagt vanaf vandaag met de campagne Thuis kan het ook aandacht voor zorg op afstand Zorgverzekeraars Nederland vindt het een goede zaak dat de Patiëntenfederatie hier aandacht voor vraagt. Patiënten moeten immers kunnen kiezen voor een digitaal consult vanuit huis in plaats van het ziekenhuis. De campagne is ontwikkeld door de Patiëntenfederatie samen met partners, waaronder de zorgverzekeraars. 

Lees ook de toelichting van Dianda Veldman, directeur-bestuurder van de Patiëntenfederatie, in dit artikel het AD

Door patiënten thuis hun gewicht, bloeddruk en hartslag te laten meten kan het ziekenhuis op afstand volgen hoe het met hun gezondheid gaat. Voor die controles hoeven zij dan niet meer naar het ziekenhuis. Patiënten die zelf meten, krijgen zij meer inzicht in hun gezondheid. Dat geeft ze meer regie en een veilig gevoel, daardoor de  kwaliteit van hun leven toeneemt. De keuze voor telebegeleiding maken patiënten samen met hun arts of verpleegkundige. Ongeveer de helft van de ziekenhuizen biedt al telebegeleiding aan. 

Vernieuwing van zorg
Zorgverzekeraars pleiten al langer voor de vernieuwing van zorg. Nog minder tijd- en plaatsgebonden zorg is daarvan een belangrijk onderdeel. Tijdens de coronaperiode hebben zorgverzekeraars met zorgorganisaties en zorgverleners onderzocht hoe digitale zorg zo snel mogelijk, veilig en betrouwbaar, op grotere schaal kon worden toegepast. 

Keuzevrijheid voor patiënten
De campagne Thuis kan het ook is door de Patiëntenfederatie ontwikkeld samen met patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, ziekenhuizen en leveranciers. Gezamenlijk verspreiden zij de campagne met als doel het gebruik van zorg op afstand in het algemeen en telebegeleiding in het bijzonder een flinke boost te geven. Op die manier worden patiënten bereikt die vaak naar het ziekenhuis moeten voor controles die ook prima thuis kunnen. Zie ook de campagnewebsite van de gezamenlijke partijen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ZN: Goed dat Patiëntenfederatie aandacht vraagt voor zorg op afstand
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 16 nov 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!