Zo'n 60 lopers haalden afgelopen zondag 12 augustus samen ruim € 1.550 op

Ronald Turenhout, patiënt in het Erasmus MC, heeft met het organiseren van een sponsorloop een bijdrage geleverd aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.

Wens
Ronald Turenhout (44) uit Eindhoven wordt al 10 jaar in het Erasmus MC behandeld voor een hersentumor. In die jaren logeerde hij samen met zijn vrouw regelmatig in het Familiehuis. Zijn grote wens was om met een sponsorloop een bijdrage te leveren aan het nieuwe Familiehuis.

Warmte
Turenhout: "Niet alleen is het gemakkelijk om dichtbij het ziekenhuis te kunnen verblijven, voor mij is het letterlijk van levensbelang geweest. In mijn woonplaats Eindhoven was de behandeling niet mogelijk die ik in het Erasmus MC heb gekregen. Zonder het Familiehuis had ik het niet volgehouden om tien jaar lang heen en weer te reizen. De warmte en het begrip dat we ondervinden in het Familiehuis hebben dit dragelijk gemaakt." 

Startsein
De RoFa-loop vond plaats op zondag 12 augustus. Na het startsein liep Turenhout de eerste en de laatste meters. De route voerde van het huidige Familiehuis in Rotterdam-Zuid naar de plaats van het toekomstige Familiehuis en weer terug. Er waren zo'n 60 lopers die samen ruim € 1.550 hebben opgehaald.

Litte C
Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist eind 2020 naar het nieuwbouwproject Little C, tegenover de oude hoofdingang van het Erasmus MC. Met 24 gastenkamers, 6 studio's en gemeenschappelijke ruimten als woon-, eetkamer en keuken zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. Tot aan de verhuizing naar Little C blijft het huidige Familiehuis open in Rotterdam-Zuid. Voor de financiële realisatie van het nieuwe huis loopt momenteel een fondsenwervingscampagne

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.erasmusmc.nl/patientenzorg_algemeen/nl/nieuws-zorg/patient.sponsorloop/
Originele titel: Patiënt organiseert sponsorloop
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2018-08-14


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com