Zo'n 60 lopers haalden afgelopen zondag 12 augustus samen ruim € 1.550 op

Ronald Turenhout, patiënt in het Erasmus MC, heeft met het organiseren van een sponsorloop een bijdrage geleverd aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.

Wens
Ronald Turenhout (44) uit Eindhoven wordt al 10 jaar in het Erasmus MC behandeld voor een hersentumor. In die jaren logeerde hij samen met zijn vrouw regelmatig in het Familiehuis. Zijn grote wens was om met een sponsorloop een bijdrage te leveren aan het nieuwe Familiehuis.

Warmte
Turenhout: "Niet alleen is het gemakkelijk om dichtbij het ziekenhuis te kunnen verblijven, voor mij is het letterlijk van levensbelang geweest. In mijn woonplaats Eindhoven was de behandeling niet mogelijk die ik in het Erasmus MC heb gekregen. Zonder het Familiehuis had ik het niet volgehouden om tien jaar lang heen en weer te reizen. De warmte en het begrip dat we ondervinden in het Familiehuis hebben dit dragelijk gemaakt." 

Startsein
De RoFa-loop vond plaats op zondag 12 augustus. Na het startsein liep Turenhout de eerste en de laatste meters. De route voerde van het huidige Familiehuis in Rotterdam-Zuid naar de plaats van het toekomstige Familiehuis en weer terug. Er waren zo'n 60 lopers die samen ruim € 1.550 hebben opgehaald.

Litte C
Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist eind 2020 naar het nieuwbouwproject Little C, tegenover de oude hoofdingang van het Erasmus MC. Met 24 gastenkamers, 6 studio's en gemeenschappelijke ruimten als woon-, eetkamer en keuken zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. Tot aan de verhuizing naar Little C blijft het huidige Familiehuis open in Rotterdam-Zuid. Voor de financiële realisatie van het nieuwe huis loopt momenteel een fondsenwervingscampagne


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Patiënt organiseert sponsorloop
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 14 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!