Het registreren van het aantal wachtenden gaat op dezelfde manier als het registreren van de wachttijden

De NZa Transparantieregeling zorgaanbieders ggz wijzigt per 1 januari 2021. Als gevolg daarvan zijn ggz-aanbieders vanaf die datum verplicht om, naast de wachttijden, óók het aantal wachtenden te registreren. Het registreren van het aantal wachtenden gaat op dezelfde manier als het registreren van de wachttijden en loopt eveneens via de website van Vektis. 

Controleer alvast je AGB-registratie
Registreren van het aantal wachtenden is in de loop van januari mogelijk. Ben je ggz-aanbieder en geldt deze registratieplicht straks ook voor jou? Dan ontvang je in januari een e-mail van ons met het verzoek de registratie in orde te maken. Deze e-mail sturen we naar het bij ons bekende mailadres van jouw onderneming. Controleer je AGB-registratie in geval je twijfelt of het goed geregistreerd staat en geef indien nodig het juiste mailadres telefonsich aan ons door.

Het belang van wachttijdinformatie
De aanleververplichting voor ggz-aanbieders komt voort uit de Transparantieregeling zorgaanbieders ggz van de NZa. Alle betrokken partijen in de ggz, en niet in het minst de patiënten, hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden en aantal wachtenden. Zo weten zij hoelang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan kunnen bijdragen om dit inzichtelijk te maken. Via Vektis is er 1 actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar bronbestand van de wachttijden en wachtenden in de ggz en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van geestelijke gezondheidszorg sinds 1 januari 2018 om hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Vektis
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Vektis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Vanaf januari ook aantallen wachtenden in de ggz registreren via Vektis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 31 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!