Het registreren van het aantal wachtenden gaat op dezelfde manier als het registreren van de wachttijden

De NZa Transparantieregeling zorgaanbieders ggz wijzigt per 1 januari 2021. Als gevolg daarvan zijn ggz-aanbieders vanaf die datum verplicht om, naast de wachttijden, óók het aantal wachtenden te registreren. Het registreren van het aantal wachtenden gaat op dezelfde manier als het registreren van de wachttijden en loopt eveneens via de website van Vektis. 

Controleer alvast je AGB-registratie
Registreren van het aantal wachtenden is in de loop van januari mogelijk. Ben je ggz-aanbieder en geldt deze registratieplicht straks ook voor jou? Dan ontvang je in januari een e-mail van ons met het verzoek de registratie in orde te maken. Deze e-mail sturen we naar het bij ons bekende mailadres van jouw onderneming. Controleer je AGB-registratie in geval je twijfelt of het goed geregistreerd staat en geef indien nodig het juiste mailadres telefonsich aan ons door.

Het belang van wachttijdinformatie
De aanleververplichting voor ggz-aanbieders komt voort uit de Transparantieregeling zorgaanbieders ggz van de NZa. Alle betrokken partijen in de ggz, en niet in het minst de patiënten, hebben belang bij inzicht in actuele wachttijden en aantal wachtenden. Zo weten zij hoelang het duurt voordat een patiënt bij een bepaalde zorgaanbieder terecht kan en kunnen zij de juiste keuzes maken. Wij zijn blij dat wij eraan kunnen bijdragen om dit inzichtelijk te maken. Via Vektis is er 1 actueel, onafhankelijk en vergelijkbaar bronbestand van de wachttijden en wachtenden in de ggz en hoeven aanbieders deze maar 1 keer aan te leveren.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van geestelijke gezondheidszorg sinds 1 januari 2018 om hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Vektis
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Vektis
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.vektis.nl/intelligence/publicaties/vanaf-januari-ook-aantallen-wachtenden-in-de-ggz-registreren-via-vektis
Originele titel: Vanaf januari ook aantallen wachtenden in de ggz registreren via Vektis
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-12-31


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com