Vanaf heden zijn de Zorgstandaarden Angstklachten en angststoornissen en de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen beschikbaar.

De Zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen en de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen zijn vanaf heden beschikbaar. Professionals, patiënten en naasten, zorgverleners en financiers hebben in de afgelopen periode gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van de standaarden.

Angstklachten en angststoornissen

Volgens psychiater Ton van Balkom (voorzitter werkgroep ontwikkeling Zorgstandaard Angststoornissen) en Jolanda Meeuwissen (lid projectgroep) kunnen met de zorgstandaarden belangrijke kwaliteitsverbeteringen worden gerealiseerd. ‘De zorgstandaard maakt het mogelijk dat zorgaanbieders vanuit een met hulpverleners en patiënten gedeelde visie op goede zorg werken aan kwaliteitsverbetering in de zorg voor angststoornissen.’

De methodologische ondersteuning en procesbegeleiding is door het Trimbos-instituut uitgevoerd. De zorgstandaard is gefinancierd door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz.

Bipolaire stoornissen

Psychiater Ralph Kupka was voorzitter van de werkgroep die de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen ontwikkelde: ‘Het belang van de zorgstandaarden is dat zowel de behandelaar als de patiënt precies dezelfde informatie heeft over de diagnose en wat de behandeling kan inhouden. (…) Ik hoop dat vooral patiënten hiervan zullen profiteren.’ Bekijk de video waarin Kupka de zorgstandaard kort toelicht.

U kunt de zorgstandaarden downloaden op de website van Kwaliteitsontwikkeling GGz.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Trimbos instituut
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgstandaarden Angstklachten en Bipolaire stoornissen beschikbaar
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!