Goedenacht, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Bij de Keien bv, een kleinschalige zorgboerderij in Puth (Zuid-Limburg), een aanwijzing gegeven. De veiligheid van de bewoners van de zorgboerderij, voornamelijk mensen met dementie, is ernstig in het geding.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ziet tekortkomingen op de thema’s: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid. De directie heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in beeld. Daarnaast stemt de directie de deskundigheid van de zorgverleners onvoldoende af op de complexe doelgroep. Al met al leidt dit tot onvoldoende kwaliteit van zorg en dit veroorzaakt ernstige risico’s in de zorgverlening.

Hoe nu verder?
In een aanwijzing geeft de inspectie aan welke maatregelen een zorgaanbieder moet nemen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bij de Keien moet binnen één maand de medicatieveiligheid op orde hebben. Uiterlijk binnen drie maanden moet de organisatie de tekortkomingen op de thema’s deskundigheid en inzet zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid voor elkaar hebben. De instelling mag geen nieuwe cliënten aannemen totdat de tekortkomingen zijn opgeheven.

Als Bij de Keien niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. 

Documenten
Aanwijzing Bij de Keien Puth juni 2019
Rapport Bij de Keien Puth juni 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Bij de Keien
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jul 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!