Nieuwe stichting wil psychische problemen bij jongeren voorkomen

In Rotterdam is op 30 maart Stichting MIND Us officieel gelanceerd door koningin Máxima. MIND Us wil dat jongeren meer grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma van Amsterdam UMC zit in het bestuur van de stichting.

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Eén op de zeven jongeren heeft last van depressieve gedachten en één op de drie ervaart prestatiedruk. Popma: “Driekwart van de mentale problemen ontstaat voor het 25e levensjaar. Als hier geen oog voor is, kan levenslange schade ontstaan. Dat moeten we voorkomen. Met Stichting MIND Us komt er een podium waar jongeren zich gezien en gehoord voelen en is er aandacht voor de mentale gezondheid van de jeugd.”

Werkbezoek in Rotterdam
MIND Us is gelanceerd na afloop van het werkbezoek dat koningin Máxima bracht aan Quardin, het ‘platform voor talentonwikkeling’ in Rotterdam. Tijdens dat bezoek werden drie leefgebieden van jongeren besproken waar MIND Us zich op gaat richten: onderwijs, wijk en vrije tijd en online. De komende maanden worden het programma en de activiteiten van MIND Us verder uitgewerkt. Op 1 november zal de stichting al die activiteiten officieel presenteren.

In het bestuur van MIND Us zitten: Wim van der Meeren (voorzitter), José Manshanden (directeur GGD Amsterdam), Chris Roelen (Raad van Toezicht MIND), Adnan Tekin (voorzitter MBO-Raad), Sharon Dijksma (burgemeester Utrecht), Ouassima Tajmout (presentator bij o.a. FunX) en Arne Popma (hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie Amsterdam UMC en voorzitter afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie). Koningin Maxima is erevoorzitter van de stichting.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Amsterdam UMC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amsterdam UMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Nieuwe stichting wil psychische problemen bij jongeren voorkomen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 03 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!