Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening

Jeugdzorg Nederland en Z-CERT gaan jeugdhulporganisaties weerbaarder maken tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing.

Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening. Steeds meer jeugdzorgbehandelingen vinden online plaats. Vooral tijdens de coronapandemie heeft e-health zich versneld ontwikkeld.

Daarom probeert Jeugdzorg Nederland samen met Z-CERT jeugdhulporganisaties weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen. Directeur Wim Hafkamp van Z-CERT is verheugd met de aansluiting van leden van Jeugdzorg Nederland. “We hebben gezien dat actuele cyberdreigingen zoals ransomware (gijzelsoftware) zich niet beperken tot de grote organisaties in de zorgsector. Alle zorgorganisaties, groot en klein, cure en care, kunnen te maken krijgen met cybercriminaliteit. Z-CERT geeft adviezen om incidenten te voorkomen en te detecteren en organisaties daarmee digitaal weerbaarder te maken.”

Het is belangrijk om binnen de zorg informatie rondom systeembeheer en cybersecurity met elkaar te delen. Als hackers hun pijlers richten op zorgapplicaties of veelgebruikte besturingssystemen in de zorg, dan brengt Z-CERT alle betrokken instellingen op de hoogte.

Robert van Someren, ICT/IV-Directeur van Jeugdzorg Nederland: “Als branchevereniging willen wij de jeugdsector graag ondersteunen op het gebied van informatiebeveiliging. Een van de onderdelen van ons programma informatiebeveiliging is de samenwerking met Z-CERT. Wij zijn blij dat wij hiermee onze leden de mogelijkheid kunnen bieden om aan te sluiten op de dienstverlening van Z-CERT waarmee de zorg digitaal veiliger wordt gemaakt.”

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Z-CERT
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Z-CERT
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.z-cert.nl/nieuws/z-cert-en-jeugdzorg-nederland-werken-samen-rond-cybersecurity-en-informatiebeveiliging/
Originele titel: Z-CERT en Jeugdzorg Nederland werken samen rond cybersecurity en informatiebeveiliging
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
Datum: 2022-04-07


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com