Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening

Jeugdzorg Nederland en Z-CERT gaan jeugdhulporganisaties weerbaarder maken tegen cyberdreigingen zoals ransomware en phishing.

Jeugdhulporganisaties maakten het afgelopen jaar een grote stap in het verder digitaliseren van de hulpverlening. Steeds meer jeugdzorgbehandelingen vinden online plaats. Vooral tijdens de coronapandemie heeft e-health zich versneld ontwikkeld.

Daarom probeert Jeugdzorg Nederland samen met Z-CERT jeugdhulporganisaties weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen. Directeur Wim Hafkamp van Z-CERT is verheugd met de aansluiting van leden van Jeugdzorg Nederland. “We hebben gezien dat actuele cyberdreigingen zoals ransomware (gijzelsoftware) zich niet beperken tot de grote organisaties in de zorgsector. Alle zorgorganisaties, groot en klein, cure en care, kunnen te maken krijgen met cybercriminaliteit. Z-CERT geeft adviezen om incidenten te voorkomen en te detecteren en organisaties daarmee digitaal weerbaarder te maken.”

Het is belangrijk om binnen de zorg informatie rondom systeembeheer en cybersecurity met elkaar te delen. Als hackers hun pijlers richten op zorgapplicaties of veelgebruikte besturingssystemen in de zorg, dan brengt Z-CERT alle betrokken instellingen op de hoogte.

Robert van Someren, ICT/IV-Directeur van Jeugdzorg Nederland: “Als branchevereniging willen wij de jeugdsector graag ondersteunen op het gebied van informatiebeveiliging. Een van de onderdelen van ons programma informatiebeveiliging is de samenwerking met Z-CERT. Wij zijn blij dat wij hiermee onze leden de mogelijkheid kunnen bieden om aan te sluiten op de dienstverlening van Z-CERT waarmee de zorg digitaal veiliger wordt gemaakt.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Z-CERT
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Z-CERT
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Z-CERT en Jeugdzorg Nederland werken samen rond cybersecurity en informatiebeveiliging
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 07 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!