Signalen Jeugdbeschermingsketen geeft informatie over de problemen die spelen in de jeugdbeschermingsketen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV) publiceren vanaf 2023 ‘Signalen Jeugdbeschermingsketen’. In deze publicatie staat de informatie die de inspecties ophalen bij de organisaties en professionals in de jeugdzorg.

Signalen Jeugdbeschermingsketen geeft informatie over de problemen die spelen in de jeugdbeschermingsketen en de gevolgen voor kinderen en hun ouders die passende bescherming en hulp nodig hebben. De inspecties publiceren Signalen Jeugdbeschermingsketen zolang de crisis in de jeugdbeschermingsketen voortduurt.

Signaalbrief
De inspecties hebben staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Weerwind (Justitie en Veiligheid) in september 2022 een gezamenlijke signaalbrief gestuurd. In deze brief spreken de inspecties de bewindslieden aan op hun verantwoordelijkheid voor het stelsel van jeugdbescherming.

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 25 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!