Signalen Jeugdbeschermingsketen geeft informatie over de problemen die spelen in de jeugdbeschermingsketen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV) publiceren vanaf 2023 ‘Signalen Jeugdbeschermingsketen’. In deze publicatie staat de informatie die de inspecties ophalen bij de organisaties en professionals in de jeugdzorg.

Signalen Jeugdbeschermingsketen geeft informatie over de problemen die spelen in de jeugdbeschermingsketen en de gevolgen voor kinderen en hun ouders die passende bescherming en hulp nodig hebben. De inspecties publiceren Signalen Jeugdbeschermingsketen zolang de crisis in de jeugdbeschermingsketen voortduurt.

Signaalbrief
De inspecties hebben staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en minister Weerwind (Justitie en Veiligheid) in september 2022 een gezamenlijke signaalbrief gestuurd. In deze brief spreken de inspecties de bewindslieden aan op hun verantwoordelijkheid voor het stelsel van jeugdbescherming.

Bron: IGJ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-02-25


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com