De kwaliteit en veiligheid van de zorg is voldoende verbeterd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Zorghuis Nederland Holding BV, althans Blueprint Group B.V., locatie Roermond opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van de zorg is voldoende verbeterd en de inspectie heeft er vertrouwen in dat Zorghuis Roermond nog verder zal verbeteren.

Zorghuis Roermond is een kleinschalig woonzorgcentrum met ruimte voor maximaal 21 mensen die zorg nodig hebben. De zorgvraag van de bewoners is divers. Er wonen mensen met dementie, maar ook mensen die fysieke gezondheidsproblemen hebben.

In november 2018 stelde de inspectie Zorghuis Roermond onder verscherpt toezicht. Er waren verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. Na het instellen van het verscherpt toezicht heeft de inspectie meerdere resultaatverslagen ontvangen van Zorghuis Roermond. Ook bezocht de inspectie de zorgaanbieder twee keer. Bij het tweede bezoek op 25 april zag de inspectie dat Zorghuis Roermond voldoende verbeterkracht heeft om de ingezette verbeteringen door te blijven voeren. Daarom wordt het verscherpt toezicht nu opgeheven.

De inspectie zal de vorderingen bij Zorghuis Roermond blijven volgen in haar reguliere toezicht.

Documenten
Zorghuis Nederland Holding B.V. Zorghuis Roermond einde verscherpt toezicht mei 2019
Zorghuis Roermond Roermond april 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Zorghuis Roermond opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!