Proteion heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op twee locaties van Stichting Proteion in het Limburgse Horn beëindigd. Het gaat om De Wachtpost (Venlo) en Hornerheide (Horn). Op beide plekken wonen ouderen met dementie. Proteion heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen.

Wat is er aan de hand?
De inspectie stelde de locaties De Wachtpost en Hornerheide in juli 2019 onder verscherpt toezicht. Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Proteion kreeg een half jaar de tijd om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Op basis van inspectiebezoeken stelt de inspectie vast dat de zorg is verbeterd op beide locaties. Zo ziet de inspectie dat de zorgverleners de cliënten kennen. Hun wensen en behoeften zijn opgenomen in het cliëntdossier. Daarnaast is de inzet en deskundigheid van de zorgverleners verbeterd. Disciplines, zoals arts en psycholoog, zijn beschikbaar en aanwezig. Ook op andere normen zijn stappen gezet waardoor De Wachtpost en Hornerheide (grotendeels) voldoen aan de eisen voor goede zorg.

Voldoende vertrouwen
Na het instellen van het verscherpt toezicht hebben zowel De Wachtpost als Hornerheide, de raad van bestuur, het management en de zorgverleners serieus werk gemaakt van de noodzakelijke verbeteringen. Proteion heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd. De zorgaanbieder is zich ook bewust dat verdere verbeteringen nog nodig zijn. De inspectie heeft er voldoende vertrouwen in dat Proteion deze verbeteringen op eigen kracht behoudt en waar nodig verder doorvoert. De inspectie blijft verdere vorderingen wel volgen. 

Documenten
Proteion Hornerheide Horn februari 2020 opheffen verscherpt toezicht
Proteion Hornerheide Horn januari 2020
Proteion De Wachtpost Venlo opheffen verscherpt toezicht februari 2020
Proteion De Wachtpost Venlo januari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Proteion opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!