De inspectie ziet vooral tekortkomingen in het thema Sturen op kwaliteit en veiligheid

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting SOVAK in Terheijden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie ziet vooral tekortkomingen in het thema Sturen op kwaliteit en veiligheid.

SOVAK biedt zorg aan ongeveer 550 mensen met een verstandelijke beperking. Het verscherpt toezicht is ingesteld naar aanleiding van een bezoek op de locatie Zeggelaan 115 a/b. Hier wonen 18 (jong)volwassenen met een ernstige meervoudige beperking.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ging in mei dit jaar onaangekondigd op bezoek. Tijdens dat bezoek zagen de inspecteurs dat de zorg (grotendeels) niet voldeed aan 8 van de 15 getoetste normen.

De inspectie toetst de kwaliteit en de veiligheid van de zorg aan de hand van drie thema’s: Persoonsgerichte zorg, Deskundige zorgverlener en Sturen op kwaliteit en veiligheid. De tekortkomingen die de inspectie zag op deze locatie, hadden vooral te maken met het derde thema.

De inspectie ziet dat SOVAK begrijpt dat er dringend iets moet veranderen. Er zijn de afgelopen jaren veel plannen voor verbeteringen geweest bij SOVAK. Inzet en goede wil zijn aanwezig. Maar de inspectie ziet de uitvoering van de plannen niet of nog onvoldoende terug.

De inspectie heeft er daarom geen vertrouwen in dat het SOVAK lukt om zonder extra toezicht binnen afzienbare tijd te verbeteren. Daarom stelt de inspectie SOVAK onder verscherpt toezicht.

Hoe nu verder?
Het verscherpt toezicht is ingegaan op 13 augustus 2018 en duurt zes maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie SOVAK zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken.

Voor het einde van de periode van het verscherpt toezicht zal de inspectie oordelen of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven, moet worden verlengd of dat er verdere stappen genomen moeten worden in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Stichting Sovak Zeggelaan 115a en 115b te Terheijden mei 2018
Verscherpt toezicht Stichting Sovak te Terheijden augustus 2018
Zienswijze Stichting Sovak op Verscherpt toezicht augustus 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Stichting SOVAK
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 aug 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!