De inspectie ziet op veel vlakken tekortkomingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist, onderdeel van zorggroep Charim, onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn risico’s voor deskundige en veilige zorg. Het verscherpt toezicht duurt zes maanden.

Wat is er aan de hand?
In woonzorgcentrum Amandelhof wonen zo’n 130 senioren. Een deel van hen heeft dementie en ontvangt verpleeghuiszorg.

De inspectie ziet op veel vlakken tekortkomingen. Zo zijn zorgverleners onvoldoende op de hoogte van de wensen en behoeften van de cliënten. Ook wisselt het personeel vaak op de afdelingen voor mensen met dementie. Het ontbreekt zorgverleners verder aan deskundigheid op het gebied van methodisch werken, onbegrepen gedrag van de bewoners en de inzet van maatregelen die de vrijheid beperken.

De inspectie heeft ook onvoldoende vertrouwen in de wijze waarop het bestuur van Charim de kwaliteit en veiligheid van zorg stimuleert. 

Hoe nu verder?
Het is belangrijk dat Charim op locatie Amandelhof de problemen op korte termijn oplost. Het bestuur is zich bewust van de tekortkomingen en probeert de situatie al enige tijd te verbeteren. Toch vindt de inspectie het belangrijk om een vinger aan de pols te houden, ook omdat Amandelhof de afdeling met verpleeghuiszorg uit wil breiden. 

Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Dat doet de inspecteur bijvoorbeeld door het afleggen van (onverwachte) extra bezoeken.

Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of Charim de situatie heeft verbeterd. De inspectie kan verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Charim Amandelhof Zeist juli 2019 zakelijke weergave maatregel
Amandelhof Zeist april 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Amandelhof in Zeist
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!