De Zorgconsulent was  een instelling die zich richtte op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, (uitbehandelde) GGZ problematiek en verslaving

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting heeft de last onder dwangsom van zorginstelling De Zorgconsulent beëindigd. De Zorgconsulent is inmiddels failliet verklaard en levert geen zorg meer aan cliënten die op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz) zorg ontvangen op basis van een persoonsgebonden budget. Het handhavingstraject is op grond hiervan beëindigd.

De Zorgconsulent was  een instelling die zich richtte op jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, (uitbehandelde) GGZ problematiek en verslaving.  De organisatie bood hen zorg, ondersteuning, begeleiding, huisvesting en dagbesteding. Het gaat om een kwetsbare groep cliënten. In februari van dit jaar liet de zorgaanbieder de inspectie weten dat zij zou stoppen met het leveren van zorg en dat er activiteiten gaande waren om alle cliënten over te dragen aan andere zorgaanbieders.

De inspectie stelde in maart vast niet over voldoende gegevens te beschikken waaruit bleek dat ook alle cliënten op dat moment op een verantwoorde wijze waren overgedragen en de zorgverlening ook daadwerkelijk was gestopt. De kans bestond nog steeds dat De Zorgconsulent zorg leverde aan cliënten. Omdat deze zorg moest voldoen aan de eisen van de aanwijzing (sinds september 2017), legde de  inspectie per 11 april 2018 een last onder dwangsom op. Het doel hiervan was om bestuursrechterlijk af te dwingen dat de geboden zorg zou voldoen aan de gestelde eisen. Mocht De Zorgconsulent in de toekomst toch opnieuw zorg gaan verlenen op basis van de Wet langdurige zorg, dan is De Zorgconsulent verplicht om de inspectie daarover te informeren.

Documenten
De Zorgconsulent Winterswijk Mei 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Handhavingstraject De Zorgconsulent beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!