Er mag weer tandheelkundige zorg worden verleend.

Het bevel aan tandartspraktijk 0900Dentist in Amsterdam is beëindigd. Er mag weer tandheelkundige zorg worden verleend. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd geeft aan 0900Dentist wel een aanwijzing op het gebied van radiologie en infectiepreventie.

De inspectie constateerde dat een groot aantal tekortkomingen door de zorgverlener zijn weggenomen waardoor er geen acuut gevaar voor de patiëntveiligheid meer is. Op een aantal punten blijven er tekortkomingen bestaan. Op het gebied van radiologie en infectiepreventie heeft de zorgaanbieder onvoldoende maatregelen getroffen om aan te kunnen tonen dat de voorwaarden van goede en veilige zorg op dit moment aanwezig zijn.

Vanwege die risico’s acht de inspectie het noodzakelijk om na beëindiging van het bevel een aanwijzing op te leggen. Aan drie van de vijf maatregelen in de aanwijzing dient 0900Dentist direct te voldoen. Voor de overige twee maatregelen in de aanwijzing heeft 0900Dentist drie maanden de tijd. Als de tandartspraktijk niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
0900Dentist Amsterdam aanwijzing augustus 2018
0900Dentist Amsterdam rapport augustus 2018
0900Dentist Amsterdam bevel augustus 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor tandartspraktijk 0900 Dentist in Amsterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!