De inspectie ziet nog tekortkomingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht bij Stichting Malderburch met zes maanden verlengd. Malderburch is een zorgorganisatie in de gemeente Heumen (Gelderland). Het verscherpt toezicht heeft betrekking op hoofdlocatie Malderburch in Malden, die verpleeghuiszorg biedt.

Wat is er aan de hand
In augustus 2019 plaatste de inspectie Malderburch voor zes maanden onder verscherpt toezicht. Bij een verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. De inspectie constateert nu dat de situatie in Malderburch wel verbeterd is, maar dat nog niet aan alle normen wordt voldaan. Ook is het tempo in het doorvoeren van de verbeteringen nog niet voldoende. 

De inspectie ziet nog tekortkomingen op de thema’s:

  • methodisch werken,
  • systematisch bewaken, beheersen en verbeteren van de kwaliteit en veiligheid
  • medicatieveiligheid.

Dit zijn thema’s uit het zogeheten toetsingskader verpleeghuiszorg en het aanvullend toetsingskader medicatieveiligheid. Daarin zijn de normen opgenomen waaraan de inspectie de kwaliteit van de zorg afmeet.

Hoe nu verder
Hoewel Malderburch vooruitgang boekt, zijn de verbeteringen nog onvoldoende afgerond. De inspectie verlengt daarom het verscherpt toezicht met zes maanden. Aan het einde van de periode van verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of de situatie voldoende is verbeterd.

Bij het beoordelen van de verbeterresultaten houdt de inspectie rekening met de (eventuele) invloed van het coronavirus op de zorgverlening van de instelling. De inspectie kan als dat nodig is verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Malderburch Malden verlengen verscherpt toezicht februari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Stichting Malderburch zes maanden verlengd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!