Verscherpt toezicht Zorg Allerlei B.V. locatie Ons Thuis in Beverwijk is door de IGJ opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft het verscherpt toezicht op Zorg Allerlei B.V. locatie Ons Thuis in Beverwijk opgeheven. Door de gedane verbeteringen zijn er geen structurele tekortkomingen in de zorg meer.

De inspectie zag eerder tekortkomingen bij alle thema’s. In de thema’s sturen op kwaliteit en veiligheid, deskundigheid en inzet van personeel en medicatieveiligheid scoort Ons Thuis nu voldoende voor alle normen. In de twee thema’s cliëntdossier en vrijheidsbeperking is nog een norm onvoldoende. Ons Thuis heeft daar verbeteracties voor ingezet.

Ons Thuis biedt 24-uurs zorg aan 7 cliënten met een psychogeriatische aandoening. De inspectie had de zorginstelling op 2 januari 2017 voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Dat werd op 15 augustus nog eens verlengd met twee maanden, omdat de kwaliteit van zorg wel was verbeterd, maar nog onvoldoende was om het verscherpt toezicht op te heffen.

De inspectie zal de vorderingen bij Ons Thuis blijven volgen.

Documenten
Zorg Allerlei Ons Thuis Beverwijk brief opheffen VT december 2017
Zorg Allerlei Ons Thuis Beverwijk vierde hertoetsbezoek oktober 2017


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Zorg Allerlei B.V. locatie Ons Thuis opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!