Zij hebben de nota’s inmiddels gecorrigeerd en brengen de beugels nu wel goed in rekening

In 2020 en 2021 deed de NZa onderzoek onder orthodontisten en tandartsen die onzichtbare beugels plaatsen. Bij het declareren van deze zogenoemde categorie 7-beugels gaat het niet altijd goed. We spraken 4 verschillende mondzorgpraktijken hierop aan. Zij hebben de nota’s inmiddels gecorrigeerd en brengen de beugels nu wel goed in rekening.

Veel gemaakte fouten in rekening invisalign beugels
De mondzorgaanbieders brengen soms de eerste retentiebeugel na de behandeling nog een keer los in rekening, terwijl dit al verwerkt zit in het tarief voor het verwijderen van deze beugel. Of de orthodontist brengt tandheelkundige prestaties in rekening bij het plaatsen van deze beugels. Dat is niet toegestaan.

Ook zagen we dat materiaal- en techniekkosten nog niet altijd goed in rekening werden gebracht. Extra aandachtspunt is het gebruik van code V91. We zien dat deze code soms ten onrechte gebruikt wordt voor het vastzetten van onzichtbare beugels met attachments.

Verbeteringen na waarschuwing
De orthodontisten en tandartsen corrigeerden na de waarschuwingen door de zorgautoriteit hun nota’s en zullen de patiënten die te veel hebben betaald, geld terug geven. De NZa zal blijven opletten of deze onzichtbare beugels vanaf nu correct in rekening worden gebracht.

Klopt uw nota?
Twijfelt u of uw nota klopt? Vraag om opheldering bij uw praktijk of kijk op allesoverhetgebit.nl/. Ook kunt u hiervan melding doen bij toezichthouder NZa via dit meldformulier.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa spreekt orthodontisten aan die onzichtbare beugels (invisalign) verkeerd in rekening brengen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!