Ze mogen pas weer cliënten aannemen als aan de hele aanwijzing is voldaan

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het eerste deel van de aanwijzing voor thuiszorgorganisatie Maria Service in Enschede beëindigd. Dit omdat Maria Service de zorgverlening aan cliënten die zorg kregen volgens de Wet langdurige zorg of de Zorgverzekeringswet heeft gestopt. Maria Service mag pas weer cliënten aannemen als aan de hele aanwijzing is voldaan.

Dit was er aan de hand
Eind december gaf de inspectie Maria Service een aanwijzing. Maria Service voldeed niet aan de normen voor goede zorg. Er waren risico’s voor de veiligheid van cliënten. De aanwijzing bestaat uit twee delen. Voor het eerste deel moest Maria Service voor 13 januari alle cliënten die zorg ontvingen volgens de Wet langdurige zorg of de Zorgverzekeringswet overdragen aan een andere zorgaanbieder. Ook mocht Maria Service geen nieuwe cliënten meer aannemen. 

Als Maria Service weer zorg gaat bieden moet de thuiszorgorganisatie voldoen aan de normen uit het tweede deel van de aanwijzing.

Dit heeft Maria Service gedaan
Maria Service heeft per 1 januari de zorgverlening beëindigd aan de cliënten die onder de Wet langdurige zorg of de Zorgverzekeringswet vallen. Ook heeft Maria Service geen nieuwe cliënten aangenomen.

Hoe nu verder
Hiermee is het eerste deel van de aanwijzing tot een einde gekomen. Het tweede deel van de aanwijzing blijft nog wel van kracht. Maria Service mag pas weer cliënten aannemen en zorg verlenen als de inspectie heeft vastgesteld dat Maria Service voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg. 

Document
Maria Service V.O.F. Enschede einde aanwijzing deel I december 2021
 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Maria Service in Enschede deels beëindigd omdat de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 feb 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!