De kwaliteit en veiligheid van de zorg is niet geborgd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft stichting Zorggroep Sifa een aanwijzing gegeven. Er is bij de zorgaanbieder sprake van structurele tekortkomingen in de geboden zorg. De kwaliteit en veiligheid van de zorg is niet geborgd. De thuiszorgorganisatie mag niet langer zorg verlenen tot de inspectie heeft vastgesteld dat de tekortkomingen zijn weggenomen. De cliënten moeten daarom worden overgedragen. Daarnaast mag Zorggroep Sifa geen nieuwe cliënten aannemen. Stichting Zorggroep Sifa levert thuiszorg aan cliënten in de provincie Gelderland.

Wat is er aan de hand?
De inspectie concludeert dat er sprake is van ernstige structurele tekortkomingen in de geboden thuiszorg door Sifa. Zo worden zorghandelingen uitgevoerd door medewerkers die daartoe niet bevoegd zijn. Wij zien dat het type zorg dat cliënten ontvangen niet bij alle cliënten overeenkomt met de zorg die is afgesproken in de indicatie en op basis waarvan declaraties plaatsvinden.

De inspectie heeft weinig vertrouwen in de verbeterkracht van de organisatie. De inspectie kan daarom niet anders dan overgaan tot onderstaande maatregelen om de veiligheid van cliënten te waarborgen.

Hoe nu verder?
Ondanks dat Stichting Zorggroep Sifa op 21 mei 2019 door de rechter is failliet verklaard heeft Sifa twee weken de tijd om de zorgverlening aan cliënten die op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) en Zorgverzekeringswet (Zvw) zorg ontvangen, over te dragen aan een andere zorgaanbieder die passende en goede zorg levert. Daarnaast mag de thuiszorgaanbieder per direct geen nieuwe cliënten aannemen.

Documenten
Stichting Zorggroep Sifa Nijmegen mei 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing zorggroep Sifa
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!