De zorginstelling heeft de afgelopen negen maanden verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op de langdurige ouderenzorg van Stichting Amsta in Amsterdam beëindigd. Amsta biedt langdurige intramurale ouderenzorg op achttien locaties. De zorginstelling heeft de afgelopen negen maanden verbeteringen doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
De inspectie bracht van maart 2019 tot maart 2021 negen bezoeken aan vijf zorglocaties van Amsta. Daarnaast sprak de inspectie meerdere keren met de raad van bestuur en de raad van toezicht.

De inspectie constateerde dat Amsta tekortschoot in haar interne controle en de analyse en beheersing van risico’s bij het organiseren van goede en veilige zorg. 

Dit heeft Amsta gedaan
Amsta heeft gewerkt aan het verbeteren van de systemen, structuren en de cultuur binnen de zorginstelling. De inspectie ziet dat Amsta voortdurend zicht heeft op de kwaliteit en veiligheid van zorg. Ook is Amsta in staat bij te sturen op zaken die nog niet goed gaan. Met de systemen die zijn opgezet en de investering die gedaan is in veiligheid en openheid binnen de teams faciliteert Amsta een opwaartse lijn.

Hoe nu verder
De inspectie heeft er vertrouwen in dat Amsta zelfstandig verder kan bouwen aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan cliënten. Ook op de locaties die op dit moment nog niet volledig voldoen aan de gestelde normen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. Over negen maanden zal de inspectie opnieuw bezoeken brengen aan locaties van Amsta.

Documenten
Stichting Amsta Amsterdam februari 2022 
Stichting Amsta Amsterdam opheffen verscherpt toezicht april 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht op ouderenzorg van Stichting Amsta in Amsterdam
  • Datum: 27 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!