De zorginstelling heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen (KBWO) in Helmond beëindigd. KBWO biedt verpleeghuiszorg en verzorging aan ouderen. De zorginstelling heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Sinds oktober 2020 stond KBWO onder verscherpt toezicht. In juli 2021 heeft de inspectie KBWO een nieuw verscherpt toezicht opgelegd omdat de zorginstelling niet voldeed de voorwaarden over de inrichting van het bestuur en intern toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Dit heeft KBWO gedaan.

KBWO heeft weer een volwaardig bestuur met voldoende deskundigheid. De inspectie ziet onder meer dat KBWO de bestuurlijke verantwoordelijkheden en bevoegdheden op papier zet. Ook neemt KBWO stappen voor meer medezeggenschap en invloed van de bewonersraad.

Hoe nu verder
De inspectie heeft er vertrouwen in dat het nieuwe bestuur de ingeslagen weg voortzet. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie volgt KBWO verder in het reguliere toezicht.

Documenten
Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen Helmond februari 2022
Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen Helmond opheffen verscherpt toezicht juli 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen in Helmond
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!