Het verscherpt toezicht had betrekking op hoofdlocatie Malderburch in Malden, die verpleeghuiszorg biedt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht bij Stichting Malderburch welzijn, wonen en zorg (gemeente Heumen) beëindigd. Het verscherpt toezicht had betrekking op hoofdlocatie Malderburch in Malden, die verpleeghuiszorg biedt.

Dit was er aan de hand
De inspectie stelde Malderburch in Augustus 2019 onder verscherpt toezicht. Omdat er tekortkomingen waren in de kwaliteit en veiligheid van zorg vond de inspectie het belangrijk om extra op deze zorgaanbieder te letten. Het verscherpt toezicht werd in februari 2020 met een half jaar verlengd. De inspectie zag nog tekortkomingen op de thema’s methodisch werken, medicatieveiligheid en kwaliteit en veiligheid. 

Dit heeft Malderburch gedaan
De inspectie ziet dat er vooruitgang is op alle normen waar de inspectie naar kijkt. Wel zijn bij vier van de vijf normen de verbeteringen nog onvoldoende binnen de gestelde termijn afgerond. Dit komt deels door de maatregelen die Malderbuch moest nemen in verband met de coronacrisis. 

Malderburch had de afgelopen tijd alle aandacht voor de aansturing van de organisatie. Er is bijvoorbeeld een bestuurder a.i. aangesteld. Deze bestuurder draagt er ook zorg voor dat Malderburch zich meer richt op het sturen op kwaliteit en veiligheid en zo snel mogelijk voldoet aan alle normen. 

Dit alles leidt ertoe dat de inspectie concludeert dat de raad van toezicht samen met de nieuwe bestuurder a.i een nieuwe basis legt voor de aansturing van de zorginstelling. 

Hoe nu verder
De inspectie constateert dat Malderburch nog tijd nodig heeft om aan de normen te voldoen. De inspectie verwacht dat de bestuurder a.i. de verbeteringen bij Malderburch op eigen kracht doorzet, zonder verscherpt toezicht van de inspectie. 

Wel blijft de inspectie de ontwikkelingen bij Malderbuch volgen. Ook zal de inspectie Malderburch opnieuw bezoeken.

Documenten
Malderburch Malden augustus 2020
Malderburch Malden opheffen verscherpt toezicht augustus 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Stichting Malderburch
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 01 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!