Met de last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Compass uiterlijk op 22 april weer een raad van commissarissen heeft

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan ggz-aanbieder Compass B.V.. Compass biedt in de regio Nijmegen opvang en hulp aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Op 14 maart traden de twee leden van de raad van commissarissen af. Sindsdien heeft Compass daardoor geen interne onafhankelijke toezichthouder meer. Met de last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Compass uiterlijk op 22 april weer een raad van commissarissen heeft. Zo niet, dan moet Compass een dwangsom van 10.000 euro per week betalen, met een maximum van 50.000 euro.

De raad van commissarissen (minstens drie leden) moet toezicht houden op het beleid van de dagelijkse en algemene leiding van Compass en de algemene gang van zaken binnen de instelling. Ook geeft de raad advies aan de leiding van de organisatie. De raad van commissarissen moet bestaan uit mensen die onafhankelijk en kritisch kunnen opereren, los van welk deelbelang dan ook.

Verscherpt toezicht
Los van de last onder dwangsom om een raad van commissarissen af te dwingen, staat Compass sinds november vorig jaar onder verscherpt toezicht van de inspectie omdat de kwaliteit van de zorg niet in orde is. Compass moet maatregelen nemen om de tekortkomingen op te lossen. Dat moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 juli. Als Compass dat niet doet, kan de inspectie vervolgmaatregelen nemen. 

Documenten
Compass zakelijke weergave last onder dwangsom maart 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/03/29/last-onder-dwangsom-voor-ggz-aanbieder-compass-b.v.-wegens-ontbrekend-intern-toezicht
Originele titel: Last onder dwangsom voor ggz-aanbieder Compass B.V. wegens ontbrekend intern toezicht
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-03-30


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com