De inspectie ziet dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg onvoldoende is

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft De Linde onder verscherpt toezicht gesteld. De Linde is een specialistisch verpleeghuis van het Stichting Leger des Heils in Dordrecht. De zorg die zij bieden vertoont tekortkomingen. Die tekortkomingen moet de Linde binnen 9 maanden wegnemen.

Dit is er aan de hand
Op 8 augustus bracht de inspectie een onaangekondigd bezoek aan de Linde. Dit na eerdere bezoeken in 2019, 2021 en 2022. De inspectie ziet dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg onvoldoende is.

Zo wordt onder meer het elektronisch patiënten dossier (ECD) niet overzichtelijk bijgehouden. Hierdoor is informatie niet compleet of lastig te vinden voor de zorgverleners. Ook sluit de deskundigheid van zorgverleners niet goed aan op de zorg die de cliënten nodig hebben. 

De Linde heeft onvoldoende laten zien om zelf alle verbeteringen door te kunnen voeren. Daarom vindt de inspectie het noodzakelijk de voortgang te blijven volgen.

Hoe nu verder?
De Linde moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 15 augustus 2024 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie houdt dit in de gaten tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Verscherpt toezicht Stichting Leger des Heils, verpleeghuis de Linde, Dordrecht, november 2023
Instellingsrapport Stichting Leger des Heils, verpleeghuis De Linde, Dordrecht, augustus 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 05 dec 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!