De inspectie stelde vast dat Thuiszorg Waalstad niet voldoet aan de normen voor goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft thuiszorgaanbieder Thuiszorg Waalstad in Apeldoorn een aanwijzing gegeven. De zorg voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Thuiszorg Waalstad moet binnen twee maanden aan de aanwijzing voldoen. Pas als Thuiszorg Waalstad aan de aanwijzing voldoet mag de thuiszorgaanbieder weer nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 28 maart 2022 bezocht de inspectie Thuiszorg Waalstad. De inspectie stelt vast dat Thuiszorg Waalstad niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De tekortkomingen brengen risico’s met zich mee voor de veiligheid van cliënten en de kwaliteit van de zorg. De inspectie legt een aanwijzing op om een einde te maken aan die risicovolle situatie. Hiermee verplicht de inspectie de zorgaanbieder maatregelen te nemen om de zorg blijvend te verbeteren.

Cliënten van Thuiszorg Waalstad ontvangen zorg die niet geheel aansluit bij hun zorgbehoeften. Daarnaast is het medicatiebeleid van Thuiszorg Waalstad niet op orde. Het geven van medicijnen verloopt onzorgvuldig. Zo gebruikt de wijkverpleging geen toedienlijst van de apotheek.

De bestuurder reageerde niet op een uitnodiging voor een bestuursgesprek naar aanleiding van de bevindingen. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Thuiszorg Waalstad zonder ingrijpen van de inspectie verbeteringen zal doorvoeren. 

Hoe nu verder
Thuiszorg Waalstad moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 5 september 2022 aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag Thuiszorg Waalstad geen nieuwe cliënten meer aannemen. Als Thuiszorg Waalstad aan alle normen uit de aanwijzing heeft voldaan, wordt de cliëntenstop opgeheven.  Als Thuiszorg Waalstad niet op tijd aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen. 
 
Documenten
Thuiszorg Waalstad Apeldoorn maart 2022
Thuiszorg Waalstad locatie Thuiszorg Waalstad Apeldoorn aanwijzing juli 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor Thuiszorg Waalstad in Apeldoorn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 juli 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!