De Lentebloem is een kleinschalige woonvoorziening in Woerden en IJsselstein voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting De Lentebloem een aanwijzing gegeven. De Lentebloem mag geen nieuwe cliënten die zorg ontvangen vanuit de Wet langdurige zorg aannemen, totdat de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn weggenomen.

De Lentebloem is een kleinschalige woonvoorziening in Woerden en IJsselstein voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wonen zes mensen die zorg krijgen op basis van de Wet langdurige zorg. Eén cliënt krijgt zorg op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Lentebloem heeft drie locaties waar cliënten wonen en één locatie waar dagbesteding gegeven wordt.

De inspectie ging in augustus 2017 voor het eerst langs bij De Lentebloem. Toen zag de inspectie een aantal tekortkomingen in de randvoorwaarden voor goede en veilige zorg. Bij een tweede bezoek in juli van dit jaar was er niet genoeg verbeterd en bleek ook de uitvoering van de zorg onvoldoende. De Lentebloem scoort onvoldoende op zes van de acht getoetste normen in de thema’s Persoonsgerichte zorg, Deskundige zorgverlener en Sturen op kwaliteit en veiligheid.

De Lentebloem heeft drie maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Stichting De Lentebloem aanwijzing augustus 2018
Stichting De Lentebloem Nieuwegein augustus 2018

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2018/08/27/aanwijzing-voor-stichting-de-lentebloem
Originele titel: Aanwijzing voor Stichting De Lentebloem
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2018-08-27


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com