De inspectie concludeert op basis van haar onderzoek in april 2018 dat Careyn voldoet aan het eerste deel van de aanwijzing.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ i.o.) heeft het eerste deel van de aanwijzing bij Careyn in Schiedam beëindigd. De inspectie concludeert op basis van haar onderzoek in april 2018 dat Careyn voldoet aan het eerste deel van de aanwijzing. De inspectie ziet voldoende verbeteringen op het thema dossiervoering en interne communicatie over zorg. 

Wat was er aan de hand?
In november 2016 heeft Careyn een aanwijzing ontvangen. Eind juli 2017 gaf de raad van bestuur zelf aan dat Careyn nog niet klaar was met het doorvoeren van benodigde verbetermaatregelen.

De inspectie heeft hierop Careyn 7 november 2017 een tweede aanwijzing gegeven met daarin twee termijnen om aan de aanwijzing te voldoen: 1 april 2018 voor het eerste deel van de aanwijzing en 7 november 2018 voor het resterende tweede deel van de aanwijzing. Het eerste deel had betrekking op het verbeteren van de dossiervoering en het organiseren van voldoende tijd voor rapportage en overdracht.

Hoe nu verder?
Bij toezichtbezoeken in de vier districten van Careyn, blijkt in april 2018 dat Careyn de gevraagde verbeteringen van het eerste deel van de aanwijzing heeft gerealiseerd. De inspectie ziet positieve ontwikkelingen bij Careyn. Dit neemt echter niet weg dat de resterende verbeteropdracht voor Careyn onverminderd van belang blijft. De komende maanden volgt de inspectie de verdere voortgang bij Careyn.

Careyn heeft voor het tweede deel van de aanwijzing tot uiterlijk 7 november 2018 de tijd om een aantal tekortkomingen op het gebied van de inzet en deskundigheid van medewerkers, de sturing van kwaliteit en veiligheid en goed bestuur opgelost te hebben. 

Documenten

Careyn Schiedam mei 2018
Careyn Schiedam april 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Eerste deel aanwijzing Careyn beëindigd
  • Doelgroep: Beleidsmakers
  • Datum: 10 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!