De inspectie heeft aanhoudende zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de verleende zorg bij de Reinaert Kliniek

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de Reinaert Kliniek in Maastricht voor de tweede keer een last onder dwangsom opgelegd. De Reinaert Kliniek voldoet nog altijd niet aan de eerder opgelegde aanwijzing van juni 2017. De tweede last bedraagt 5.000 euro per week, met een maximum van 50.000 euro.

De Reinaert Kliniek is een particuliere kliniek. Er worden medisch specialistische behandelingen uitgevoerd. De inspectie heeft aanhoudende zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de verleende zorg bij de Reinaert Kliniek.

Wat is er aan de hand?
De inspectie volgt de Reinaert Kliniek al lange tijd. In mei 2017 legde de inspectie de kliniek een bevel op. Dat bevel hield onder meer in dat er geen kinderen jonger dan drie jaar meer geopereerd mochten worden. De kliniek nam hierop maatregelen, waarna er geen sprake meer was van acuut gevaar. Het bevel werd daarom niet verlengd. Een aantal zaken was echter niet blijvend goed geregeld. Daarom volgde in juni 2017 een aanwijzing. De kliniek kreeg drie maanden de tijd om te verbeteren.

De Reinaert Kliniek voldeed daarna aan een deel van de aanwijzing. Een aantal verbeterpunten had de kliniek niet doorgevoerd. De inspectie legde een last onder dwangsom op, met een maximumbedrag van 10.000 euro om de verbeteringen verder af te dwingen. Na het bereiken van het maximumbedrag had Reinaert Kliniek nog altijd niet alle verbeteringen doorgevoerd. Daarom legt de inspectie nu een tweede last onder dwangsom op.

Hoe nu verder?
De inspectie heeft meer gedaan dan alleen de genoemde handhaving. Er zijn meerdere inspectiebezoeken geweest en daarnaast gesprekken met de bestuurder. De inspectie ziet dat er wel voortdurend verbetering is, maar er zijn nog steeds verbeteringen noodzakelijk. De inspectie legt daarom nu deze hogere dwangsom op.

Er zijn vier verbeterpunten uit de eerder opgelegde aanwijzing die de kliniek nog niet heeft doorgevoerd. Die gaan over het zorgproces, infectiepreventie en medische technologie. Als de kliniek binnen twee weken alsnog alle benodigde verbeteringen doorvoert, wordt de last onder dwangsom niet geïnd.

Documenten
Last Onder Dwangsom Reinaert Kliniek Maastricht april 2019
Stichting Reinaert Kliniek december 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tweede last onder dwangsom Reinaert Kliniek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!