Alle cliënten zijn overgedragen. De zorgaanbieder is daarom geen zorgverlener meer

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen beëindigd. De behandelaar van cliënten met psychische problematiek heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgedragen. De zorgaanbieder is daarom geen zorgverlener meer.

Dit is er aan de hand
Op 19 mei 2022 heeft de inspectie Ggz multicare een aanwijzing gegeven om geconstateerde risico’s in de zorgverlening weg te nemen. De inspectie stelde vast dat de zorgaanbieder op meerdere punten niet voldeed aan de normen voor verantwoorde en goede zorg. Deze tekortkomingen brachten risico’s met zich mee voor de effectieve behandeling van cliënten. De inspectie gaf aan dat de instelling binnen drie maanden meerdere maatregelen moest nemen om de zorg te verbeteren.

Ggz multicare heeft op 14 juli 2022 de IGJ geïnformeerd dat de zorgverlening aan alle cliënten is beëindigd. De inspectie heeft dit op 20 juli jl. geverifieerd. Ggz multicare is daarmee niet langer een zorgaanbieder in de zin van de Wkkgz. Hiermee is dit aanwijzingstraject tot een einde gekomen.

Documenten
Ggz Multicare Rijen maart 2022
Ggz Multicare mei 2022 aanwijzing
Ggz Multicare Rijen juli 2022 beëindigen aanwijzing


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 aug 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!