Alle cliënten zijn overgedragen. De zorgaanbieder is daarom geen zorgverlener meer

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen beëindigd. De behandelaar van cliënten met psychische problematiek heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgedragen. De zorgaanbieder is daarom geen zorgverlener meer.

Dit is er aan de hand
Op 19 mei 2022 heeft de inspectie Ggz multicare een aanwijzing gegeven om geconstateerde risico’s in de zorgverlening weg te nemen. De inspectie stelde vast dat de zorgaanbieder op meerdere punten niet voldeed aan de normen voor verantwoorde en goede zorg. Deze tekortkomingen brachten risico’s met zich mee voor de effectieve behandeling van cliënten. De inspectie gaf aan dat de instelling binnen drie maanden meerdere maatregelen moest nemen om de zorg te verbeteren.

Ggz multicare heeft op 14 juli 2022 de IGJ geïnformeerd dat de zorgverlening aan alle cliënten is beëindigd. De inspectie heeft dit op 20 juli jl. geverifieerd. Ggz multicare is daarmee niet langer een zorgaanbieder in de zin van de Wkkgz. Hiermee is dit aanwijzingstraject tot een einde gekomen.

Documenten
Ggz Multicare Rijen maart 2022
Ggz Multicare mei 2022 aanwijzing
Ggz Multicare Rijen juli 2022 beëindigen aanwijzing

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/08/12/einde-aanwijzing-voor-ggz-multicare-in-rijen
Originele titel: Einde aanwijzing voor Ggz multicare in Rijen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-08-15


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com