Hiermee voldoet Thuiszorg Olympia aan een deel van de aanwijzing die de IGJ heeft gegeven

Thuiszorg Olympia in Eindhoven heeft de zorg overgedragen van cliënten met de indicatie verpleging en bij wie voorbehouden handelingen worden uitgevoerd. Hiermee voldoet Thuiszorg Olympia aan een deel van de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft gegeven.

Wat is er aan de hand?
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ziet bij Thuiszorg Olympia, een organisatie die zorg aan huis levert in Eindhoven en omgeving, tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg. Om die reden gaf de inspectie op 19 december 2019 een aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

In de aanwijzing stond onder meer dat Thuiszorg Olympia de zorg moest overdragen van cliënten met de indicatie verpleging en/of bij wie voorbehouden handelingen worden uitgevoerd. Voorbehouden handelingen zijn risicovolle medische handelingen, zoals injecteren. Alleen bevoegde zorgverleners mogen die uitvoeren.

De inspectie stelt vast dat Thuiszorg Olympia de zorg voor de zes cliënten die dit betrof, heeft overgedragen aan een andere zorgaanbieder of dat de zorgverlening is beëindigd. Daarmee voldoet Thuiszorg Olympia aan het onderdeel ‘cliëntenoverdracht’ uit de aanwijzing. 

Wat moet Thuiszorg Olympia nog doen?
De andere onderdelen van de aanwijzing blijven nog van kracht.

Thuiszorg Olympia moet uiterlijk op 19 januari 2020 voldoen aan het thema ‘veilige zorg’. Dit betekent dat de wijkverpleging bekwaam en bevoegd moet zijn om voorbehouden handelingen te verrichten. Als de inspectie vaststelt dat er voldoende maatregelen op dit gebied zijn genomen mag Thuiszorg Olympia weer cliënten aannemen die deze zorg nodig hebben.

Thuiszorg Olympia moet uiterlijk 19 april 2020 tekortkomingen op de andere thema’s (‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg’, ‘professionele autonomie van de wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit en goed bestuur’) hebben verholpen.

De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend.

Documenten
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven beëindiging onderdeel aanwijzing van 19-12-2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Thuiszorg Olympia draagt cliënten over en voldoet daarmee aan deel aanwijzing
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!