De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen

Bij de Keien bv, een kleinschalige zorgboerderij in Puth (Zuid-Limburg), voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd.  De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen.

Wat was er aan de hand
De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Bij de Keien niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. De inspectie gaf Bij de Keien in juli 2019 een aanwijzing (een maatregel waarmee de inspectie de zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren) omdat de kwaliteit van zorg in het geding was. De organisatie moest tekortkomingen op onder meer de thema’s deskundigheid en inzet zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid voor elkaar hebben.

De inspectie stelde bij een inspectiebezoek in oktober 2019 vast dat Bij de Keien nog niet voldeed aan de aanwijzing. Zo maakten de zorgverleners nog onvoldoende professionele afwegingen en waren arts en psycholoog niet tijdig betrokken bij de cliënten. Om te zorgen dat Bij de Keien alsnog aan de aanwijzing voldeed, legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Wat is er veranderd
De inspectie constateerde op 28 januari 2020 dat Bij de Keien de gevraagde maatregelen heeft genomen en voldoet aan de normen. Omdat Bij de Keien deze verbeteringen heeft laten zien binnen de daarvoor gestelde termijn, is de last onder dwangsom beëindigd. Dat betekent dat Bij de Keien geen geldbedrag hoeft te betalen. De cliëntstop die in de aanwijzing was opgenomen komt eveneens te vervallen.

Hoe nu verder
De inspectie zal Bij de Keien blijven volgen in het reguliere toezicht.

Documenten
Bij de Keien Puth februari 2020 einde last onder dwangsom
Bij de Keien Puth februari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom Bij de Keien beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!