Daarmee is er een einde gekomen aan de aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd beëindigt de aanwijzing voor Beste Zorg Thuis V.O.F (Beste Zorg Thuis) in Beesd. De thuiszorgaanbieder, die eerder gevestigd was in De Meern, verleent geen zorg meer. Daarmee is de aanwijzing tot een einde gekomen.

Dit is er aan de hand
Op 13 mei gaf de inspectie Beste Zorg Thuis een aanwijzing. De thuiszorgaanbieder moest binnen twee maanden voldoen aan de aanwijzing. Daarin stond onder meer dat alle zorgplannen actueel moeten zijn, risicovolle handelingen alleen gedaan mogen worden door zorgverleners die daarvoor bevoegd en bekwaam zijn en incidenten moeten worden gemeld en onderzocht. Ook stond in de aanwijzing dat Beste Zorg Thuis geen nieuwe cliënten mag aannemen tot de inspectie vaststelt dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de onderdelen van de aanwijzing.

Tijdens een inspectiebezoek op 14 juli stelde de inspectie vast dat Beste Zorg Thuis niet aan de onderdelen van de aanwijzing voldeed. Vervolgens liet Beste Zorg Thuis weten dat zij stopt met zorg verlenen. Door het beëindigen van de zorg, is het toezicht op Beste Zorg Thuis niet meer aan de orde.

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat Beste Zorg Thuis sinds 9 september geen zorg meer verleent als bedoeld in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Hiermee is de aanwijzing tot een einde gekomen.  De inspectie kan de zorg voor de voormalige cliënten van Beste Zorg Thuis blijven volgen in het toezicht.

Documenten
Beste Zorg Thuis V.O.F. Beesd, juli 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/11/30/einde-aanwijzing-voor-beste-zorg-thuis-in-beesd
Originele titel: Einde aanwijzing voor Beste Zorg Thuis in Beesd, want de zorg is gestopt
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-11-30


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com