De ACM maakte een vraag- & antwoord-pagina over samenwerken op de arbeidsmarkt in de zorg

Welke ruimte er is voor samenwerking tussen werkgevers op de zorgarbeidsmarkt? En welke afspraken tussen werkgevers zijn niet toegestaan? De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zette het op een rij

Werkgevers hebben veel ruimte voor het maken van samenwerkingsafspraken. Ze mogen bijvoorbeeld een gezamenlijke flexpool van werknemers opzetten. De werknemers zijn dan in dienst bij 1 van de werkgevers en kunnen ervoor kiezen om ook te werken voor de andere werkgever.

De ACM geeft ook aan welke afspraken niet zijn toegestaan. Zo mogen afspraken tussen werkgevers de positie en de mogelijkheden van zorgmedewerkers niet beperken. 

Vraag en antwoord
De ACM maakte een vraag- & antwoord-pagina over samenwerken op de arbeidsmarkt in de zorg. Hiermee hoopt de mededingingsautoriteit duidelijkheid te scheppen voor werkgevers, zorgmedewerkers in loondienst en zelfstandigen in de zorg.

Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg
De ACM-publicatie is tot stand gekomen met input van bestaande initiatieven gericht op regionaal werkgeverschap in de zorg. Het sluit aan bij de afspraken in de arbeidsmarktparagraaf van het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het VWS-programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg & Welzijn (TAZ) gericht op een betere balans tussen vast en flexibel personeel. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Samenwerking tussen werkgevers op zorgarbeidsmarkt: wanneer wel en niet?
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!