De kwaliteit en de veiligheid van de zorg is niet verbeterd, stelt de inspectie vast

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd draagt Stichting Anders Zorgen (Anders Zorgen) op om de zorg te stoppen. De zorg die Anders Zorgen biedt schiet ernstig tekort. De tekortkomingen brengen grote risico’s met zich mee voor de veiligheid van cliënten. Daarom moet Anders Zorgen binnen vier weken de zorgverlening overdragen aan een andere zorgaanbieder.

Dit is er aan de hand
De inspectie bracht dit jaar vier onaangekondigde bezoeken aan Anders Zorgen. Reden voor de bezoeken waren signalen en meldingen die de inspectie ontving. In februari gaf de inspectie Stichting Anders Zorgen de opdracht om de zorg te verbeteren. 

De kwaliteit en de veiligheid van de zorg is niet verbeterd, stelt de inspectie vast. De zorg is zelfs verslechterd. De tekortkomingen zijn onder meer een verwaarloosde en onhygiënische leefomgeving. Ook zijn er meerdere  incidenten waardoor er een onveilige situatie is voor de cliënten. Anders Zorgen stuurt onvoldoende op de kwaliteit en veiligheid van de zorg, en neemt te weinig regie. 

De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Anders Zorgen snel de nodige verbeteringen doorvoert. Sinds februari laat Anders Zorgen onvoldoende inzicht en urgentiebesef zien. De bestuurder legt de oorzaak van problemen bij de cliënten neer, en laat niet zien in staat te zijn om de situatie zelf te veranderen.  

Hoe nu verder?
Anders Zorgen moet op zijn laatst 30 december de cliënten die zorg ontvangen via de Wet Langdurige zorg overdragen aan een andere zorgaanbieder. Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van cliënten is deze ingrijpende maatregel noodzakelijk. De inspectie volgt dat Anders Zorgen de cliënten zorgvuldig overdraagt. Anders Zorgen mag pas weer cliënten aannemen als de zorgaanbieder voldoet aan de normen uit de aanwijzing.

Documenten
Stichting Anders Zorgen Hellevoetsluis november 2022
Stichting Anders Zorgen Hellevoetsluis juni september 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stichting Anders Zorgen in Hellevoetsluis moet de zorg stoppen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!