De kwaliteit en veiligheid van de zorg is niet geborgd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Pretoria Zorg B.V. (ook wel Avirazorg) een aanwijzing gegeven. Er is bij de zorgaanbieder sprake van structurele tekortkomingen in de geboden zorg. De kwaliteit en veiligheid van de zorg is niet geborgd. Tot de inspectie heeft vastgesteld dat de tekortkomingen zijn weggenomen mag Pretoria Zorg B.V. geen nieuwe cliënten aannemen. Pretoria Zorg B.V. levert thuiszorg aan cliënten in de provincie Utrecht.

Wat is er aan de hand?
De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de huidige aansturing van Pretoria Zorg B.V. De zorgaanbieder scoort onvoldoende op vrijwel alle door de inspectie onderzochte normen. Er zijn tekortkomingen in de thema’s: ‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg en veiligheid’,‘professionele autonomie wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit en goed bestuur’.

In de periode van de aanwijzing mag de zorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen. Dat mag pas weer als de inspectie heeft vastgesteld dat Pretoria Zorg B.V. aan de aanwijzing heeft voldaan.

Hoe nu verder?
Pretoria Zorg B.V. moet binnen één maand zorgen dat alle cliënten zorg ontvangen die aansluit bij hun actuele zorgbehoefte. Hierbij moet de zorgaanbieder zorgen dat een wijkverpleegkundige voldoende beschikbaar en feitelijk betrokken is bij het indiceren van de zorg en zicht heeft op de dagelijkse zorg aan cliënten. Pretoria Zorg B.V. moet zicht hebben op de geboden zorg.

Pretoria Zorg B.V. heeft vier maanden de tijd voor om de overige benodigde verbeteringen door te voeren en een adequate aansturing van haar organisatie te realiseren.

Als de zorginstelling binnen de gestelde termijnen niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Pretoria Zorg B.V. Utrecht april 2019
Pretoria Zorg B.V. Utrecht december 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Pretoria Zorg B.V.
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 apr 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!