De Europese Commissie bereidt een voorstel voor een wijziging van de MDR voor

Binnen Europa zijn er afspraken gemaakt om een dreigend tekort aan medische hulpmiddelen te verkleinen. Dit tekort dreigt te ontstaan door de invoering van de MDR, de nieuwe verordening van medische hulpmiddelen. De Europese Commissie bereidt een voorstel voor een wijziging van de MDR voor en heeft daarnaast met de EU-lidstaten afspraken gemaakt over het tijdelijk inzetten van een maatregel uit het markttoezicht op medische hulpmiddelen.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) werkt deze afspraken op dit moment verder concreet uit. De IGJ ontvangt momenteel vragen van fabrikanten van medische hulpmiddelen hoe zij gebruik kunnen maken van deze tijdelijke maatregel. Fabrikanten en gemachtigden krijgen op korte termijn via de IGJ website meer informatie en kunnen daarna contact opnemen met de IGJ.

Zie ook: Europese afspraken om risico op tekorten medische hulpmiddelen te verkleinen

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/12/16/afspraken-om-risico-op-tekorten-medische-hulpmiddelen-te-verkleinen
Originele titel: Afspraken om risico op tekorten medische hulpmiddelen te verkleinen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
Datum: 2022-12-16


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com