De deskundigheid van de zorgverleners van Zorgvilla Decor sluit onvoldoende aan bij de zorgbehoeften van de cliënten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft Zorgvilla Decor een aanwijzing gegeven. Zorgvilla Decor biedt kleinschalige ouderenzorg in Ede. De inspectie houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder. De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg en vertoont opnieuw grote tekortkomingen. Zorgvilla Decor moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de zorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 22 november 2022 bezocht de inspectie Zorgvilla Decor. Eerder gaf de inspectie Decor al een aanwijzing, daarna volgde een last onder dwangsom. Tijdens het bezoek in november ziet de inspectie dat er weer tekortkomingen zijn in de zorg. 

De deskundigheid van de zorgverleners van Zorgvilla Decor sluit onvoldoende aan bij de zorgbehoeften van de cliënten. De zorgverleners ontvangen geen scholing op het gebied van medicatieveiligheid, infectiepreventie, de inzet van onvrijwillige zorg of dementiezorg. Zorgvilla Decor schakelde eerder externe deskundigheid in, maar wist de ingezette verbeteringen niet vast te houden. De organisatie verzamelt onvoldoende informatie over kwaliteit en veiligheid van zorg. Ook wordt er niet regelmatig voor iedere client een passende risicoafweging gemaakt. Dit kan leiden tot risicovolle situaties voor de cliënten. 

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie Zorgvilla Decor opnieuw een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Zorgvilla Decor moet uiterlijk 2 mei 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Zorgvilla Decor voldoet aan de aanwijzing, mag de zorgaanbieder weer nieuwe cliënten aannemen.

Documenten
Aanwijzing - Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, januari 2023
Instellingsrapport - Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, november 2022

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 24 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!