De deskundigheid van de zorgverleners van Zorgvilla Decor sluit onvoldoende aan bij de zorgbehoeften van de cliënten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft Zorgvilla Decor een aanwijzing gegeven. Zorgvilla Decor biedt kleinschalige ouderenzorg in Ede. De inspectie houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder. De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg en vertoont opnieuw grote tekortkomingen. Zorgvilla Decor moet binnen 4 maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de zorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 22 november 2022 bezocht de inspectie Zorgvilla Decor. Eerder gaf de inspectie Decor al een aanwijzing, daarna volgde een last onder dwangsom. Tijdens het bezoek in november ziet de inspectie dat er weer tekortkomingen zijn in de zorg. 

De deskundigheid van de zorgverleners van Zorgvilla Decor sluit onvoldoende aan bij de zorgbehoeften van de cliënten. De zorgverleners ontvangen geen scholing op het gebied van medicatieveiligheid, infectiepreventie, de inzet van onvrijwillige zorg of dementiezorg. Zorgvilla Decor schakelde eerder externe deskundigheid in, maar wist de ingezette verbeteringen niet vast te houden. De organisatie verzamelt onvoldoende informatie over kwaliteit en veiligheid van zorg. Ook wordt er niet regelmatig voor iedere client een passende risicoafweging gemaakt. Dit kan leiden tot risicovolle situaties voor de cliënten. 

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie Zorgvilla Decor opnieuw een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Zorgvilla Decor moet uiterlijk 2 mei 2023 voldoen aan de aanwijzing. Pas als Zorgvilla Decor voldoet aan de aanwijzing, mag de zorgaanbieder weer nieuwe cliënten aannemen.

Documenten
Aanwijzing - Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, januari 2023
Instellingsrapport - Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, november 2022

Bron: IGJ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-01-24


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com