De cliëntenstop blijft van kracht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Zorgvilla Decor een last onder dwangsom opgelegd. Zorgvilla Decor, ook bekend onder de naam Cor&Debby Zorgverlening, biedt kleinschalige ouderenzorg in Ede. De zorgvilla voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in januari oplegde. De cliëntenstop blijft van kracht.

Dit is er aan de hand
Op 13 januari gaf de inspectie Decor voor de derde keer een aanwijzing. Die ook al een keer volgde op een last onder dwangsom. De zorg vertoonde opnieuw grote tekortkomingen. Daarom moest Zorgvilla Decor uiterlijk 2 mei voldoen aan de normen uit de aanwijzing. En mocht de zorgvilla geen nieuwe cliënten meer aannemen. De inspectie ziet nog steeds tekortkomingen.

Hoe nu verder
Omdat de aanwijzing uit januari onvoldoende is nageleefd, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 2.000 euro voor iedere 2 weken dat Decor niet voldoet aan de gestelde eisen. Met een maximum van 6.000 euro. Als Decor voor 26 juli 2023 aan de last voldoet, hoeft de zorgvilla geen dwangsom te betalen. De cliëntenstop blijft van kracht tot door de inspectie is vastgesteld dat Decor aan de normen voor goede zorg voldoet.

Documenten
LOD Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, juli 2023
Instellingsrapport Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede, juni 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Zorgvilla Decor in Ede
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 jul 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!