De inspectie ziet risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) stelt Stichting Good4Life (Good4Life) onder verscherpt toezicht. Good4Life biedt thuiszorg in omgeving Utrecht en Amsterdam. Binnen drie maanden moet Good4Life de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg wegnemen.

Dit is er aan de hand
Op 8 november 2022 bezocht de inspectie Good4Life in Utrecht. Dit is een vervolgbezoek op eerdere inspectiebezoeken in 2021. De inspectie ziet risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Voornamelijk op het gebied van goed bestuur, intern toezicht en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Zo komen de gegevens die Good4Life aan de inspectie geeft niet overeen met andere documenten. Ook heeft de bestuurder geen compleet overzicht met alle cliëntinformatie. Er is op het moment van bezoek geen interne toezichthouder, om de kwaliteit en veiligheid van de geboden zorg in de gaten te houden. Dit is wel verplicht volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza).

Ook maakt de inspectie zich zorgen over de wisselingen in en het contact met het bestuur bij Good4Life. Sinds maart 2016 zijn er vijf bestuurders vertrokken. De huidige bestuurder reageert niet op brieven van de inspectie.

Hoe nu verder
Good4Life moet zo snel mogelijk, maar op zijn laatst 25 februari een compleet overzicht hebben van de cliënten die in- en uit zorg zijn gegaan. Op uiterlijk 25 april moet Good4Life voldoen aan de normen voor goede zorg. Op diezelfde datum moet Good4Life een onafhankelijke Raad van Commissarissen hebben van minimaal drie leden. De inspectie volgt dit proces tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Verscherpt toezicht Good4Life, Rijswijk (ZH)

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 02 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!