De Utrechtse thuiszorgaanbieder voldoet nog steeds niet aan de normen uit een eerder gegeven aanwijzing en last onder dwangsom

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft Lobie Care opnieuw een aanwijzing gegeven. De Utrechtse thuiszorgaanbieder voldoet nog steeds niet aan de normen uit een eerder gegeven aanwijzing en last onder dwangsom. Dit brengt grote risico’s met zich mee voor de veiligheid van cliënten. Lobie Care moet zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen drie weken alle zorg staken en de cliënten zorgvuldig overdragen. Ook mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten meer aannemen. 

Dit is er aan de hand
Op 22 november en 5 januari bezocht de inspectie Lobie Care. Tijdens die bezoeken toetste de inspectie de eerder opgelegde last onder dwangsom. Ook toetste de inspectie of Lobie Care ondertussen voldeed aan de criteria voor medicatieveiligheid.

De inspectie stelt vast dat de zorg van Lobie Care nog steeds grote tekortkomingen vertoont. Zo worden zorgafspraken niet altijd nageleefd. Ook werd de zorg nog steeds niet methodisch vastgelegd. En hebben de zorgverleners nog steeds niet aantoonbaar de juiste deskundigheid voor de handelingen die zij uitvoeren. Daarnaast ziet de inspectie bij elk inspectiebezoek steeds nieuwe tekortkomingen in de geboden zorg. Dit leidt tot ernstige risico’s voor de cliëntveiligheid. 

Hoe nu verder?
Lobie Care moet uiterlijk 7 maart 2023 alle zorg staken en de cliënten zorgvuldig hebben overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Dit geldt voor alle cliënten die zorg ontvangen via de Zorgverzekeringswet (Zvw) en/of de Wet langdurige zorg (Wlz). Om een einde te maken aan de risico’s voor de veiligheid van de cliënten is deze ingrijpende maatregel nodig. Lobie Care mag pas weer cliënten aannemen als de inspectie vaststelt dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen uit de nieuwe aanwijzing
 
Documenten
Aanwijzing, Lobie Care, Utrecht, januari 2023
Rapportbrief toets deel A van Last Onder Dwangsom, Lobie Care, Utrecht, november 2022
Rapportbrief toets deel B van Last Onder Dwangsom, Lobie Care, Utrecht, november 2022
Rapportbrief toets Medicatieveiligheid, Lobie Care, Utrecht, november 2022

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 24 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!