De Haagse thuiszorgaanbieder voldoet nog niet aan één deel van de eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft Zusters Verzorgen Thuis B.V. (ZVT) een last onder dwangsom opgelegd. De Haagse thuiszorgaanbieder voldoet nog niet aan één deel van de eerder opgelegde aanwijzing.

Dit is er aan de hand
Op 7 februari bezocht de inspectie ZVT. Dit bezoek is een vervolg op de aanwijzing die de inspectie afgelopen december gaf. De inspectie ziet dat ZVT grotendeels aan de onderdelen van de aanwijzing voldoet. Op één onderdeel voldoet de thuiszorgaanbieder nog niet.

Dit heeft ZVT gedaan
Zo ziet de inspectie dat ZVT voor iedere cliënt een compleet dossier heeft. Cliënten krijgen zorg volgens de indicatie en het zorgplan. Ook kent de bestuurder de bevoegd- en bekwaamheden van de zorgverleners. Zorgverleners werken volgens de Veilige principes in de medicatieketen. Daarnaast schakelen zorgverleners andere deskundigen in als dat nodig is.

De inspectie ziet dat ZVT afspraken heeft gemaakt met de zorgverleners over wat zij wel en niet in de zorgplannen moeten opschrijven. Zorgverleners zijn wel op de hoogte van deze afspraken, maar houden zich hier niet altijd aan. Zo rapporteren zij niet direct na elk zorgmoment, wat belangrijk is voor de kwaliteit en de continuïteit van zorg.

Hoe nu verder
Om ervoor te zorgen dat ZVT alsnog aan dit deel van aanwijzing gaat voldoen, legt de inspectie een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 2.000 euro per 4 weken, met een maximum van 4.000 euro. Als ZVT binnen 4 weken aan de last voldoet, hoeft de thuiszorgaanbieder de dwangsom niet te betalen. De inspectie heeft daarnaast de aanwijzing beëindigd, omdat ZVT aan de rest van de aanwijzing voldoet.

Documenten
Last onder dwangsom, Zusters Verzorgen Thuis, Den Haag, april 2023
Einde aanwijzing Zusters Verzorgen Thuis, Den Haag, maart 2023
Instellingsrapport Zusters Verzorgen Thuis, Den Haag, februari 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 30 apr 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!