De verpleging en verzorging die de stichting biedt, voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Royality4Care een last onder dwangsom opgelegd. Royality4Care biedt wijkverpleging in omgeving Den Haag. De verpleging en verzorging die de stichting biedt, voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Royality4Care moet alsnog direct de zorg staken.

Dit is er aan de hand
Op 21 april 2023 gaf de inspectie Royality4Care een aanwijzing. De zorgaanbieder moest de zorg voor 5 mei 2023 staken. Royality4Care mocht pas weer zorg verlenen als de inspectie had vastgesteld dat de thuiszorgaanbieder voldoet aan de normen voor goede zorg. 

De inspectie heeft op basis van declaraties geconstateerd dat Royality4Care in ieder geval in de maanden augustus, september en oktober zorg heeft verleend. Dit terwijl Royality4Care niet voldeed aan de aanwijzing.

Hoe nu verder?
Omdat Royality4Care niet voldoet aan de eerder opgelegde aanwijzing, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 5.000 euro voor iedere week dat Royality4Care niet aan de aan de aanwijzing voldoet. Met een maximumbedrag van 25.000 euro. Royality4Care hoeft geen dwangsom te betalen als zij binnen 1 week na het opleggen van de last onder dwangsom alsnog de zorg staakt. 

Documenten
Last onder dwangsom, Royality4Care, Den Haag, januari 2024 

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Stichting Royality4Care in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!