Amandelhof heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist, onderdeel van zorggroep Charim, beëindigd. Amandelhof heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen.

Wat is er aan de hand
In woonzorgcentrum Amandelhof wonen zo’n 100 senioren. Omdat de inspectie op veel vlakken tekortkomingen zag, stelde de inspectie Amandelhof zes maanden onder verscherpt toezicht. Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. 

Op basis van een inspectiebezoek bij Amandelhof in januari stelt de inspectie vast dat de zorg is verbeterd. Zo heeft Amandelhof binnen een paar maanden grote verbeteringen aangebracht op het thema persoonsgerichte zorg. Ook op andere normen zijn grote stappen gezet waardoor Amandelhof grotendeels voldoet aan de normen voor goede zorg.

Juiste verbeteringen
De inspectie ziet betrokken zorgverleners die goede en veilige zorg willen bieden. Ook is de deskundigheid en de hoeveelheid zorgverleners en behandelaren voldoende. Het management en de bestuurder van Amandelhof stellen zich transparant op. Zij voeren in samenspraak met de zorgverleners, cliënten en mantelzorgers in hoog tempo de juiste verbeteringen door.

De inspectie ziet dat Amandelhof sommige verbetermaatregelen recent heeft ingezet. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de verbeteringen op dossiervorming nog niet bij alle cliënten zichtbaar. De inspectie vertrouwt erop dat Amandelhof die de komende maanden doorvoert.

Documenten
Amandelhof Zeist februari 2020 einde verscherpt toezicht
Amandelhof Zeist januari 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Amandelhof in Zeist opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!